Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»



Με αφορμή την επέτειακή χρονιά "25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους και να εκφραστούν δημιουργικά.
Σε μια εποχή όπου φαινόμενα όπως η βία, ο ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι ακραίες τοποθετήσεις λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο χώρο, κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η κινητοποίηση όλων μας.
Δώστε την ευκαιρία στους μαθητές σας, να ενημερωθούν για τα δικαιώματα που όλοι πρέπει να απολαμβάνουν αλλά και για τις υποχρεώσεις τους. Επίσης δώστε τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, του αλτρουϊσμού, της ειρήνης, της ισότητας απαντώντας έτσι σ' όλα τα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας ή βίας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου